sobota, 27. februar 2016

VEGANSKA PIZZA

Kdo pravi, da ni mogoče speci vrhunsko vegansko pico in da sta nujni sestavini prav t.i. 'šunka' (realnega izraza za ta del raje ne bom napisala) in 'sir'?
Tisti, tako misleč, ki bo poskusil takšno pico, bo za vedno spremenil svoje mnenje.


SESTAVINE:
Testo:
- koruzna moka
- pirina moka
- zavitek suhega kvasa
- voda in malo mineralne gazirane vode
- sol
- žlica olivnega olja

Nadev:
- kokosovo olje
- paradižnikova pulpa
- začimbe: majaron, origano, bazilika (tudi sveža), sol, poper
- na kolobarje narezan por
- čebula
- čemažev pesto
- vloženi šampinjoni
- veganski sir Violife
- tofu (narezan na rezine)
- sladka koruza


POSTOPEK:
- Najprej zagnetemo testo iz zgoraj zapisanih testenin, ki ga na toplem pustimo vzhajati pol ure. Vzhajano testo razvaljamo in obložimo z nadevom. Najprej v kozici segrejemo kokosovo olje in na njem prepražimo čebulo, por, zalijemo s paradižnikovo pulpo, nekaj žličk čemaževega pesta in dodatno začinimo. To prelijemo na testo, na katerega nalagamo na rezine narezan tofu ('čimtanjše, temboljše'), polagamo še gobice, sladko koruzo, svežo baziliko in veganski sir. Pečico segrejemo na 250 stopinj celzija. Pico pečemo približno pol ure.









DOBER TEK!


* Izdelana je tudi druga verzija pice, tokrat z malo drugačnim nadevom: sladek krompir in polovica namesto paradižnikove podlage - zmiksane koprive z riževo smetano za kuhanje! Slike bodo povedale vse:




Ni komentarjev:

Objavite komentar