sobota, 27. februar 2016

VEGGIE KLOBASICE S PIREJEM IZ SLADKEGA KROMPIRJA IN LEČINO OMAKICO

SESTAVINE:
- kupljene veganske klobasice
- sladki krompir
- rumeni krompir
- korenje
- po želji (jaz bi ga dodala, a mi ga je zmanjkalo, drugič pa je na seznamu!) čemažev pesto

Za omakico:
- rdeča leča
- rdeča čebula
- riževa moka
- riževa smetana za kuhanje
- veganski sir
- por
- čebula
- začime po želji
- sol



POSTOPEK:
Najprej se lotimo kuhanja krompirja. Sladki in 'navadni' krompir ter korenju olupimo in narežemo na kocke. Kuhamo približno 20 min v soljeni vodi. Sedaj pa omakica: na kokosovem olju prepražimo čebulo, por in dodamo začimbe. Zalijemo z vodo in dodamo rdečo lečo (zaradi nje je omakico potrebno kuhati še 10 min do konca). Prilijemo riževo smetano, dodamo nariban veganski sir, na koncu pa z riževo moko celotno omakico primerno zgostimo (jaz sem si zaželela zelo redke).
Zadnje tri minutke v lonec s krompirjem in korenčkom damo veggie klobasico, po želji pa jo le olupimo in popečemo na kokosovem olju. Ko je krompir (in korenček) kuhan, ga spasiramo. Serviramo klobasice in omakico.






DOBER TEK!

Ni komentarjev:

Objavite komentar