sobota, 27. februar 2016

ŠPINAČNE SKODELICE

Vidiš sliko, nastopi super ideja, drug dan pa je že na krožniku!


SESTAVINE:
- pirino polnozrnato vlečeno testo
- tofu
- odtaljena špinača
- riževa smetana za kuhanje (ali katerakoli druga rastlinska)
- sladka koruza
- por
- rdeča čebula
- česen
- čemažev pesto
- kokosovo olje
- začimbe: bazilika, majaron, pehtrah, žafranika, rdeča paprika v prahu, sol, poper
- veganski sir (katerikoli, jaz sem nekakšnega primernega za mazanje)


POSTOPEK:
V pekač za muffine polagamo na kvadrate narezano vlečeno testo, najboljše po dva sloja skupaj. Po želji prej namažemo modelčke s kokosovim oljem. V ponvi na kokosoven olju prepražimo rdečo čebulo, por, česen, raztrgan tofu in predhodno malenkost odtaljeno špinačo, zalijemo z riževo smetano za kuhanje, primešamo žličko čemaževega pesta, dodamo začimbe in na koncu veganski sir (nekaj ga pustimo za na konec). Z žličo polnimo pripravljene skodelice v modelčkih, vsakega okrasimo z žličko sladke koruze in čemaevega pesta, dodamo pa tudi malo preostalega veganskega sira. Segrejemo pečico na 180 stopinj Celzija in jih pečemo okoli 20 minut.



















DOBER TEK!

Ni komentarjev:

Objavite komentar