VEGANSKI ČOKO-LEŠNIK JABOLČNI GOZDIČEK - pripomočki:
- 3 posode za mešanje (dvakrat mase, enkrat polnila)
- 3 žlice (ali več)
- palični mešalnik
- pekač za pite
- deska za rezanje
- nožek
- vilica
- ribež
- kozarec
- peki papir
VEGANSKI ČOKO-LEŠNIK JABOLČNI GOZDIČEK - sestavine:
MASA:- skodelica pirine moke
- polovica pecilnega praška iz vinskega kamna
- 3 žlice 100 % presnega kakava
- 2 žlici javorjevega sirupa
- kozarec ovsenega napitka in po želji dodatek mineralne vode
- 2 žlici zdrobljenih ovsenih kosmičev
- polovica banane
POLNILO:
- tri jabolka
- cimet (po želji)
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 2 žlici arašidovega masla
- ovsen napitek po občutku
- žlica zdrobljenih ovsenih komičev
- ena bio limona
OKRAS:
- lešniki
- inkovske jagode
VEGANSKI ČOKO-LEŠNIK JABOLČNI GOZDIČEK - potek:
Najprej v dveh posodah pripravimo navadno in čokoladno maso. V navadno damo pirino moko, ovsene zdrobljene kosmiče, javorjev sirup, ovsen napitek in malo pecilnega praška. V čokoladno maso pa poleg vsega prej naštetega še 100% presni kakav.Nato s paličnim mešalnikom spasiramo banano in jo razdelimo na tri dele. Dva dela porazdelimo v masi, tretjega pa pustimo za polnilo.
Masi temeljito premešamo, da ne nastanejo grudice. V pekač za pite, obložen s peki papirjem (ali po želji namaščen s kokosovim maslom) najprej vlijemo navadno maso, nato pa v sredino še čokoladno. Po želji z zobotrebcem ob robovih naredimo vzorec.
Sedaj se lotimo polnila: olupimo in naribamo jabolka, pokapljamo z limoninim sokom, po želji naribamo še malo limonine lupinice. Po občutku nasujemo cimet, dodamo žlico ali dve javorjevega sirupa, arašidovega masla, primešamo preostalek banane, nato pa do primerne gostote nalijemo ovsen napitek.
Polnilo počasi dajemo na sredino mase, okrasimo z lešniko in svežimi inkovskimi jagodami.
Pečico vklopimo na 180 stopinj celzija ter pečemo približno eno uro.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar