ponedeljek, 25. januar 2016

KORENČKOVA JUHA

Pripraviti okusno juho je veliko enostavnejše, kote sem si včasih predstavljala. Pravzaprav sploh ni pravil. Najboljšega okusa je, če lepo popraženi čebuli dodaš sestavine, katere so tebi osebno najbolj pri srcu. Jaz se glede zelenjave le stežka odločim, zato se za pripravo juhe, kjer prevladuje korenček odločim, kadar imam sestavine nujno za porabit :)



SESTAVINE:
- 3 naribani korenčki
- polovica čebule
- malo kokosovega ali olivnega (manj priporočeno) olja
- pirin zdrob (polovica skodelice)
- sol in začimbe
- voda
- zelenjava po okusu (koruza, fižol ...)
- bio oluščena konopljina semena
- veganski kruhek

POSTOPEK:
Na kokosovem olju prepražimo čebulo, ter dodamo pol skodelice pirinega zdroba. Ta čas olupimo in naribamo korenje (ali že prej, da se kaj ne sežge :) ), ki ga dodamo zdrobu. Še kakšno minuto pražimo, nato pa zalijemo z vodo. Po okusu solimo in dodamo začimbe (jaz sem curry, baziliko, rdečo papriko, čili, majaron, kajenski poper in kurkumo). Nato se lotimo preostalih sestavin, ki so praktično "popravljanje hladilnika": pol konzerve koruze in fižola. Vse skupaj še kuhamo približno 15 minut, ohladimo in postrežemo s posutimi konopljinimi semeni in veganskim kruhkom. 

DOBER TEK!


Prikazan je element 20160124_120428.jpg
Prikazan je element 20160124_120428.jpg

Ni komentarjev:

Objavite komentar