
SESTAVINE:
- 3 naribani korenčki
- polovica čebule
- malo kokosovega ali olivnega (manj priporočeno) olja
- pirin zdrob (polovica skodelice)
- sol in začimbe
- voda
- zelenjava po okusu (koruza, fižol ...)
- bio oluščena konopljina semena
- veganski kruhek
POSTOPEK:
Na kokosovem olju prepražimo čebulo, ter dodamo pol skodelice pirinega zdroba. Ta čas olupimo in naribamo korenje (ali že prej, da se kaj ne sežge :) ), ki ga dodamo zdrobu. Še kakšno minuto pražimo, nato pa zalijemo z vodo. Po okusu solimo in dodamo začimbe (jaz sem curry, baziliko, rdečo papriko, čili, majaron, kajenski poper in kurkumo). Nato se lotimo preostalih sestavin, ki so praktično "popravljanje hladilnika": pol konzerve koruze in fižola. Vse skupaj še kuhamo približno 15 minut, ohladimo in postrežemo s posutimi konopljinimi semeni in veganskim kruhkom.
DOBER TEK!

Ni komentarjev:
Objavite komentar