ponedeljek, 25. januar 2016

VEGANSKE LEČINE TORTILIJE S POPEČENO ZELENJAVO

Okusne veganske (seveda) lečine tortilije, h katerim lahko postrežemo zelenjavno omakico/popečeno zelenjavo ali drugo polnilo po želji. Da zadostimo še ostalim potrebam telesa, pripravimo solati iz skoraj povsem domačih sestavin, ter skodelico kalčkov.

TORTILIJE:
- kuhana leča
- chia semena
- sol, poper
- pehtran
- origano
- bazilika
- pirina moka
- kokosova maščoba
- sojin napitek





POPEČENA ZELENJAVA:

- korenje
- paradižnik
- paprika
- bučka
- čebula
- česen
- peteršilj
- drobnjak
- bazilika
- origano
- sol, poper
- kokosova maščoba
- gorčica



PRILOGA:
- sojini kalčki




SOLATA:
- kuhan krompir
- sladka koruza
- paradižnik
- zelena solata
- blitva
- orehovo olje
- jabolčni kis




POSTOPEK:
V posodico damo nabrekniti chia semena, dodamo sol, pirino moko, kuhano lečo, sojin napitek, začimbe in nekaj vode (do pravšnje mase za vlivanje). Pustimo, da malo stoji. V ponev damo kockico kokosove maščobe in popražimo čebulo, česen, papriko, malo prekuhano korenje in bučko. Proti koncu dodamo še začimbe in želišča. Na koncu v skodelico dodamo še žličko gorčice. Nato v ponev ponovno damo malo kokosove
maščobe, počakamo da se segreje ter vanjo vlijemo maso za tortilije. V drugo posodo damo kuhati krompir. Med tem časom si pripravimo solato: umijemo in narežemo zeleno solato in blitvo, dodamo nekaj paradižnika, sladke koruze ter sol, kis, orehovo olje in kuhan krompir. Kot prilogo postrežemo skodelico sojinih kalčkov.





Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar