nedelja, 30. oktober 2016

PIRINI NJOKI Z GOBOVO-SIROVO OMAKO

SESTAVINE:
NJOKI:
- 0,5 kg neolupljenega kuhanega krompirja 
- 0,35 kg pirine moke
- žlica  poljubnega rastlinskega olja 
- žlička soli 

OMAKA:
- nasekljana rdeča čebula
- olje
- zblanširane štorovke
- ovsena (ali sojina ali riževa) omaka za kuhanje (100 ml)
- veganski sir (nariban)
- sol
- timijan, origano, poper ... začimbe po želji


POSTOPEK: 
Kuhan krompir pretlačimo v pire, dodamo moko in vodo ter zgnetemo v gladko testo. Nato dodamo žličko olja in sol. Sedaj si pripravimo slan krop (vrela soljena voda). Pripravljeno maso lepo zvijemo v dolge valje, ter jih z nožem ali žlico režemo na poljubne velikosti. Ko smo jih izoblikovali jih vse naenkrat (da se enakomerno skuhajo) damo v krop. Kuhamo jih približno 20 minut, oziroma dokler ne priplavajo na povrh (meni so pri 5 minutah, vendar sem počakala do 20 in so bili super).

Omako pripravimo tako, da na vročem olju prepražimo nasekljano rdečo čebulo, dodamo predhodno zblanširane štorovke, poper, sol in začimbe - pražimo cca 5 min na nizkem ognju. Dodamo smetano za kuhanje in nekaj žličk naribanega veganskega sira. 

Po želji okrasimo s kupljeno praženo čebuli in veganskim parmezanom v posipu. 





Dober tek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar