nedelja, 2. oktober 2016

POLNOZRNATI NJOKI S SIROVO-BUČNO OMAKO

"Gary-Pumpkin" ali sirovo-bučna veganska omaka z njoki. 

SESTAVINE:
- kupljeni polnozrnati njoki
- domača buča
- riževa smetana za kuhanje
- čebula in olje
- Violife sir z zelišči
- riževa moka za zgostitev omake
- sol in začimbe po želji
- rjava leča in nariban korenček za dekoracijo po želji
- veganski parmezan za posut


POSTOPEK:
Na vročem olju prepražimo čebulo, dodamo malo prekuhano bučo, solimo in začinimo, pokrijemo ter nekaj časa pustimo na ognju. Dodamo riževo smetano za kuhanje in na kockice narezan Violife veganski sir (Gary) ter po potrebi prilagodimo količino riževe moke za zgostitev omakice. Bolj "naravna" opcija za zgostitev je tudi kuhan cel krompir, ki ga dobro pretlačimo. Skuhamo njoke in postrežemo (lahko dekoriramo z naribanim korenčkom in rjavo lečo oziroma po želji). Posujemo z veganskim parmezanom ali kvasnimi kosmiči.





Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar