sreda, 31. avgust 2016

PEČENI CVETOVI BUČK

SESTAVINE:
MASA ZA PALAČINKE: 
- pirina moka (jaz tukaj ne uporabim polnozrnate - uporabim znamko Žito)
- sol
- po želji čemažem/konopljin/bazilikin pesto
- sojin napitek ali katerakoli rastlinska smetana za kuhanje
- voda, radenska


POSTOPEK:
V skledo vsujemo žličko soli, dodamo žličko pesta, moke in do malo tršega testa dolijemo rastlinski napitek/smetano. Do lepo tekoče mase pridemo z dodajanjem vode (najbolje tople) in radenske. V primeru, da pesta ne dodamo, nadomestimo s žličko poljubnega olja (priporočam termostabilno olje - odporno na toploto). 

V malo namakamo očiščene bučkine cvetove. 
* POZOR, da vzamete pravilni - moški cvet. Kajti na ženskem bo zrastla bučka ;)

(VIR: https://bigbloomhydro.com/tag/pumpkins/)

Na predhodno segreti ponvi (in po potrebi segretem olju) spečem cvetove do zlato-rjave barve. 






Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar