sobota, 23. julij 2016

ZELENJAVNI SIROVI ZVITKI

Ta recept nenehno prilagajam stanju v hladilniku in izkoristim priložnost v času, ko imam na zalogi veganski sir in smetano za kuhanje. Najboljše navodilo za pripravo zelenjavnega zvitka je: prepustite se lastni domišljiji in okusu! :)

SESTAVINE:
- kupljeno pirino vlečeno testo (ali pšenično iz Hoferja)
- veganski sir
- ovsena smetana za kuhanje
- pesto (čemaž, bazilika ...)
- poljubne začimbe/sveže začimbnice
- por
- bučka
- ... poljubna zelenjava (lahko tudi gobice)


POSTOPEK:
Na testo (3 sloji) nanašamo: sir, smetana za kuhanje (ne vse) + sol + pesto, poljubna omaka iz poljubne zelenjave, sir. Prekrijemo s še 3 plastmi testa (noter jih je ponavadi 6-8) in premažemo z mešanico olivnega olja in vode, dodamo še nekaj veganskega sira (če je možno ga naribajmo) in malo prelijemo s preostalo ovseno smetano za kuhanje. Pečemo v na 180 stopinj Celzija segreti pečici, približno 20 minut. 
Najboljši so topli! ;)












Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar