ponedeljek, 25. julij 2016

VEGANSKE PALAČINKE

Že velikokrat slišan stavek: "Palačinke brez jajc in mleka ne gredo naredit ... No, brez mleka še, jajc pa definitivno ne."      Pa je res? Mislim, da vemo, da ne ;) Ne potrebujemo ne "posebne" moke, "nujnega" veziva ipd. Le dobro voljo in malce potrpljenja, kot povsod. 


SESTAVINE:
- voda čičerike
- vinski kamen
- sojin napitek  in malo sojine smetane za kuhanje po želji (za mehkejše palačinke)
- pirina moka
- ržena moka
- kokosov sladkor


POSTOPEK:
Vodo čičerike in malce vinskega kamna stepemo v skoraj sneg, nato spečemo na ponvi na malo kokosovega olja. 








Priporočam tale namaz:



Dober tek!


* PRENOVLJEN RECEPT:

pirina moka (priporočam, da ne polnozrnato (z otrobi))
- žlička soli
- malo smetane za kuhanje
- voda s sojinim napitkom (razmerje 1:2)
- olje za peko



Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom in spečemo na topli ponvi z malo maščobe. 



1 komentar:

  1. Oj! Kaksne so kolicine in je pomembno zaporedje sestavin, ki se dodajaju snegu iz cicerikine vode? Hvala za odgovor ;)

    OdgovoriIzbriši