sreda, 4. januar 2017

VEGANSKI "SIROVI" ŽEPKI

SESTAVINE:
- rezine Violife sira (ali podolgovati kosi)
- začimbe po želji, sol
- ovsena smetana za kuhanje
- listnato testo, 2x
- mešanica olja in vode (čisto malo, 1:1)

Za pomako:
- srednje velik avokado
- 200 ml sojinega navadnega jogurta
- sol
- limonin sok
- nasekljan česen
- poper

Ideja za prilogo: solata z motovilcem in krompirjem (dodatki: bučno olje, jabolčni kis, sol)


POSTOPEK:
Najprej raztegnemo listnata testa. Nato tu narežemo na pravokotnike primerne velikosti, tako da lahko na prvi sloj nalagamo 1/4 razdeljene rezine Violife sira (lahko damo 2 rezinici, za boljši okus). Preden položimo rezine na prvi sloj listnatega testa, ga namočimo v mešanico ovsene smetane za kuhanje in začimb ter soli ali po želji s čemaževim/bazilikinim pestom. Žepke vsakega posebej pokrijemo z drugim slojem narezanega listnatega testa, upognemo in pritisnemo robove ter jih zaključimo z vilico. Pred peko žepke namažemo z mešanico olja in vode (1:1), lahko primešamo še malenkost smetane za kuhanje, če nam je ostala od prej. 
Nato damo žepke pečt za cca 25 minut v ogreto pečico, na 18 sotpinj Celzija.

Med peko žepkov se lotimo priprave avokadove pomake. Avokado izkoščičimo in olupimo ter ga natrgamo/narežemo v posodo. Dodamo približno 200 ml navadnega sojinega jogurta, ščep soli in žličko limoninega soka, polovico stroka nasekljanega česna in po želji malenkost popra. Vse skupaj zmiksamo z paličnim mešalnikom, do gladkega ali po želji. 







Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar