sreda, 29. junij 2016

VEGANSKI "SIROV" BUREK

SESTAVINE:
- zavitek vlečenega testa (ali domače vlečeno testo)
- tofu (500 g)
- 1 navaden sojin jogurt (500 g)
- sojina smetana za kuhanje (2 dl)
- sol
- limona ali kis
- prepražena čebula (po želji)

- 1,5 – 2 dl slana voda ali radenska

POSTOPEK:
Na vlečeno testo namažemo mešanico sojinega jogurta in sojine smetane, ki smo jo posolili
in okisali po okusu (malo pustimo za premaz). Tofu razdrobimo s prsti in ga tudi posolimo
in okisamo – potresemo ga po smetani, po želji dodamo prepraženo čebulo. Lahko
dodajamo vse vrste zelenjave (špinačo, čemaž v sezoni, koprive, zelje, ohrovt itd …).
Zavijemo testo in premažemo s preostankom smetane. Pečemo cca pol ure na 180 (oziroma
do zlato-rjave barve). Pred koncem peke zalijemo z 1,5 dl slane vode ali radenske in pečemo
še kakih 5 minut. Pečeno pokrijemo s folijo in počakamo, da se malo ohladi in prepoji. 
Po želji postrežemo s čemaževim pestom. 





Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar