ponedeljek, 25. april 2016

ZELENJAVNA ŠTRUCA

Presenetila bo tudi vsejedce!

SESTAVINE:
- kupljeno pirino listnato testo
- zamrznjena špinača
- na  kolobarje narezan por
- 2 paradižnika
- sojina (rastlinska, katerakoli) smetana za kuhanje
- 2 kuhana krompirja
- kokosovo olje
- sol in poljubne začimbe (priporočam pehtran in baziliko)
- veganski sir za posip

POSTOPEK:
Pekač namažemo s kokosovim oljem in razpremo pirino testo. Očistimo in narežemo paradižnika ter por, odmrznemo špinačo, pretlačimo kuhana krompirja, poljubno začinimo in solimo ter vse skupaj zmešamo v segreti sojini smetani za kuhanje. Enakomerno porazdelimo po testu, ga "zapremo" in naribamo veganski sir. Pečemo na segreti pečici na 190 - 200 stopinj Celzija približno pol ure (oziroma do zlato-rjave barve).






Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar