Pa naj bo pravokotna, če nimaš okroglega pekača, da bi bila le 'pita' :)
SESTAVINE:
- ajdova moka (približno 300 g)
- sojin napitek (150 ml ali manj)
- polovica svežega kvasa
- žlička rjavega sladkorja
- 4 žlice olivnega olja
- žlička soli
- riževa smetana za kuhanje
- kvasni kosmiči
- čemažev pesto
- na kolobarčke narezan por
- cvetača in brokoli
- bel fižol
- začimbe: bazilika, pehtran
POSTOPEK:
Iz prvo naštetih sestavin zamesimo testo (priporočam prej pripraviti kvasec iz kvasa, toplega sojinega napitka in žličko sladkorja), pustimo stati pol urce. Testo razpostremo po pekaču, obložen s peki papirjem, nanje vlijemo mešanico riževe smetane, čemaževega pesta in kvasnih kosmičev (količine po okusu). Na to polagamo por, cvetačo in brokoli (in drugo poljubno zelenjavo), fižol ... Posujemo z začimbami in rahlo premešamo po vrhu.
Pečemo 20 minut na 200 stopinjah Celzija.
DOBER TEK!
Ni komentarjev:
Objavite komentar