Zakaj cmoki IN polpeti? Ker se enostavno nisem mogla odločiti!! Tudi vam ne priporočam, da se odločate, pripravite oboje, saj so se tako cmoki kot polpeti odlično odrezali!
SESTAVINE:
- 5 velikih krompirjev
- pirina moka
- voda
- čemažev pesto
. kokosovo olje za peko
- soljen krop vode za cmoke
- za omako: korenček, beli fižol, čemažev pesto, smetana za kuhanje, začimbe po želji
POSTOPEK:
Iz kuhanih (kuhamo cele, nato olupimo in ohladimo) krompirjev, pirine moke in vode ter dodatkom čemaževega pesta zamesimo testo. Iz polovice mase oblikujemo polpete ter jih spečemo na kokosovem olju. Ostalo polovico preoblikujemo v manjše okrogle cmoke ter jih kuhamo v slanem kropu, dokler ne priplavajo na vrh (cca 20 min). Sestavine za omako zmešamo skupaj in jih kuhamo 5 min, da se okusi prepojijo in sestavine nekoliko zmehčajo.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar