petek, 1. januar 2016

TUJE VZTRAJNO UPANJE NA MOJO OSEBNO SPREOBRNITEV



Živalska hrana je HOČETE ali NOČETE vedeti MRTVA HRANA,  saj človek je mrtvo in se obenem z vilicami in nožem nevede bliža koncu. Torej meso-truplo, mleko, jajca in vse, kar nastane iz tega, je treba UBITI (pa recite kar želite).  

à RAZLAGA: če pomolzeš kravo, mleko pasteriziraš in ga nato daš njenemu novorojenemu teličku, bo ta v doglednem času umrl, ker ubito mleko ne more posredovati življenja; poleg tega se verjetno ne zavedate, da imajo krave po naravi mleko le nekaj mesecev po kotitvi (včasih so dajale po 2.300 kg mleka leto, danem pa so te številke krepko čez 10.000 kg).

TA PREHRANA kapitalsko družbo vodi v nezaslužen dobiček, pa če si to priznate ali ne. Zato so na primer krave dobesedno selekcijsko izbrane, nato pa jih redijo v super modernih tovarnah mleka. Dnevne svetlobe in sveže krme načeloma NE vidijo in tudi gibati se ne morejo prosto. Danes dajejo krave mleko 10 mesecev (maksimalno 30-60 mesecev) na leto po kotitvi; takrat jih ponovno oplodijo.  



Molzne krave praviloma povržejo enkrat letno, teoretično naj bi zdržale 10 kotitev, vendar redko katera zdrži več kot štiri (razmere in primarni razlogi, kot so mastitis, neplodnost, šepavost in neekonomičnost). Te krave so nato pod krutimi pogoji in razmerah zaklane, njihovo meso pa ni cenjeno in se porabi v skoraj izključno procesirani hrani (hrenovke, medaljončki, salame, paštete, mesni namazi …). EU sicer prepoveduje uporabo hormonov pri živinoreji, dovoljeni pa so antibiotiki, ki se pogosto uporabljajo kar preventivno. Poleg tega pa so vključena še nenaravna krma (kostna moka – spomnimo se pojava bolezni norih krav, prenosljivo smrtno možgansko bolezen goveda, ki se prenaša z uživanjem mesa bolne živali, privede pa lahko do hudih psihičnih motenj), insekticidi in pesticidi (s katerimi se izgovarjate, da jih je večina v rastlinah – kdo pa jih je? Živali, katere nato zakoljejo in dodajo še zgoraj naštete stvari. Presoja?).

Celo jajca, ki so navsezadnje tekoča osnova za piščance in po anatomiji gledano menstruacija kokoši, ne morejo več proizvesti življenja.

* Vsa ta živila živalskega izvora svojega dejanskega smisla – da bi živela – niso izpolnila. Ko pristanejo na krožniku, so tako rekoč nezrela in nerazvita. Razlikovati moramo torej met mrtvimi živili, ki nam omogočajo preživeti, in živili, ki posredujejo življenje, ker vsebujejo in posredujejo živo svetlobo – pa tudi informacije o življenju. Človek pa ne živi samo od hrane, temveč tudi od alergij in valovanj v njej. Tudi pri rastlinski hrani so prisotne alergije, ki jih zaužijemo. Tako je treba dati živilom, ki so zrastli v spremenljivih, naravnih pogojih, prednost pred tistimi, ki so bili vzgojeni v rastlinjakih in uporabi umetnih gnojil ter pesticidov – tega se zavedam, mar ne delam na tem?

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar