petek, 1. januar 2016

RECEPT: VEGANSKI ČOKO-LEŠNIK JABOLČNI GOZDIČEK

Tudi vegani se še kako dobro lahko posladkamo, sploh če je volja - da nastane izmišljeno pecivo. Tudi ostali (nevegani) bodo zelo navdušeni, saj je kombinacija sestavin zares posrečena.

33_VEGANSKA PITA

VEGANSKI ČOKO-LEŠNIK JABOLČNI GOZDIČEK - pripomočki:

  • 3 posode za mešanje (dvakrat mase, enkrat polnila)
  • 3 žlice (ali več)
  • palični mešalnik
  • pekač za pite
  • deska za rezanje
  • nožek
  • vilica
  • ribež
  • kozarec
  • peki papir


VEGANSKI ČOKO-LEŠNIK JABOLČNI GOZDIČEK - sestavine:

MASA:
  • skodelica pirine moke
  • polovica pecilnega praška iz vinskega kamna
  • 3 žlice 100 % presnega kakava
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • kozarec ovsenega napitka in po želji dodatek mineralne vode
  • 2 žlici zdrobljenih ovsenih kosmičev
  • polovica banane


POLNILO:
  • tri jabolka
  • cimet (po želji)
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 2 žlici arašidovega masla
  • ovsen napitek po občutku
  • žlica zdrobljenih ovsenih komičev
  • ena bio limona


OKRAS:
  • lešniki
  • inkovske jagode


1_VEGANSKA PITA

VEGANSKI ČOKO-LEŠNIK JABOLČNI GOZDIČEK - potek:

Najprej v dveh posodah pripravimo navadno in čokoladno maso. V navadno damo pirino moko, ovsene zdrobljene kosmiče, javorjev sirup, ovsen napitek in malo pecilnega praška. V čokoladno maso pa poleg vsega prej naštetega še 100% presni kakav.
2_VEGANSKA PITA
3_VEGANSKA PITA
 4_VEGANSKA PITA
6_VEGANSKA PITA
 5_VEGANSKA PITA
7_VEGANSKA PITA


Nato s paličnim mešalnikom spasiramo banano in jo razdelimo na tri dele. Dva dela porazdelimo v masi, tretjega pa pustimo za polnilo.
8_VEGANSKA PITA
9_VEGANSKA PITA

10_VEGANSKA PITA
 11_VEGANSKA PITA


Masi temeljito premešamo, da ne nastanejo grudice. V pekač za pite, obložen s peki papirjem (ali po želji namaščen s kokosovim maslom) najprej vlijemo navadno maso, nato pa v sredino še čokoladno. Po želji z zobotrebcem ob robovih naredimo vzorec.
12_VEGANSKA PITA
13_VEGANSKA PITA
 14_VEGANSKA PITA 15_VEGANSKA PITA
16_VEGANSKA PITA


Sedaj se lotimo polnila: olupimo in naribamo jabolka, pokapljamo z limoninim sokom, po želji naribamo še malo limonine lupinice. Po občutku nasujemo cimet, dodamo žlico ali dve javorjevega sirupa, arašidovega masla, primešamo preostalek banane, nato pa do primerne gostote nalijemo ovsen napitek.
22_VEGANSKA PITA
23_VEGANSKA PITA
 25_VEGANSKA PITA
24_VEGANSKA PITA
 26_VEGANSKA PITA
27_VEGANSKA PITA
 17_VEGANSKA PITA
18_VEGANSKA PITA
 19_VEGANSKA PITA
20_VEGANSKA PITA
 21_VEGANSKA PITA
27_VEGANSKA PITA


Polnilo počasi dajemo na sredino mase, okrasimo z lešniko in svežimi inkovskimi jagodami.
28_VEGANSKA PITA
29_VEGANSKA PITA
 30__VEGANSKA PITA




Pečico vklopimo na 180 stopinj celzija ter pečemo približno eno uro. 31_VEGANSKA PITA
Dober tek!


DSCN1518
34_VEGANSKA PITA
DSCN1526

Ni komentarjev:

Objavite komentar