sreda, 29. junij 2016

DOMAČI VEGANSKI SLADOLED

SESTAVINE:
- 3 zrele banane
- zamrznjene jagode (ali katerokoli drugo sadje)
- po želji agavin/javorjev sirup/kokosov sladkor/kokosovo mleko/kokosova smetana


POSTOPEK:
Najbolj enostaven, poceni in zdrav način je, da sladoled pripravimo brez "po želji" navedenih sestavin: 3 zrele banane narežemo na kolobarje in jih zamrznemo. Prav tako damo v zamrzovalnik tudi drugo poljubno sadje, ki ga želimo primešati (ali kupimo zamrznjene gozdne sadeže/posamično ali skupaj). Ko vzamemo iz zamrzovalnika počakamo 5 minut (da ni čisto preveč trdo) in damo vse skupaj v blender ali pa spasiramo s paličnim mešalnikom. Če želite bolj kremasto (tudi bolj kalorično), dodajte kokosovo mleko (plus obvezno neko sladilo) na vrhu pločevinke, ki ga predhodno samega zmiksate. V primeru upljene kokosove smetane v malem tetrapaku, sladila ni potrebno dodati (je dovolj sladko že samo). 

Za dekoracijo sem uporabila stepeno kokosovo smetano, na kokosovem olju stopljeno 90 % temno čokolado ter za dekoracijo ponekod tudi jagode. 







Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar