- zavitek
vlečenega testa (ali domače vlečeno testo)
- tofu (500 g)
- 1 navaden
sojin jogurt (500 g)
- sojina
smetana za kuhanje (2 dl)
- sol
- limona ali
kis
- prepražena
čebula (po želji)
- 1,5 – 2 dl
slana voda ali radenska
POSTOPEK:
Na
vlečeno testo namažemo mešanico sojinega jogurta in sojine smetane, ki smo jo
posolili
in okisali po okusu (malo pustimo za premaz). Tofu
razdrobimo s prsti in ga tudi posolimo
in okisamo – potresemo ga po smetani, po
želji dodamo prepraženo čebulo. Lahko
dodajamo vse vrste zelenjave (špinačo, čemaž v sezoni, koprive, zelje, ohrovt
itd …).
Zavijemo
testo in premažemo s preostankom smetane. Pečemo
cca pol ure na 180 (oziroma
do zlato-rjave barve). Pred
koncem peke zalijemo z 1,5 dl slane vode ali radenske in pečemo
še kakih 5
minut. Pečeno
pokrijemo s folijo in počakamo, da se malo ohladi in prepoji.
Po želji postrežemo s čemaževim pestom.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar