SESTAVINE:
Za testo:
- kvas
- kokosov sladkor
- topel rastlinski napitek
_
- cca 350 g pirine polnozrnate moke
- voda/rastlinski napitek do primerne gostote
- 3 žlice olivnega olja
- žlička soli
Nadev:
- paradižnikova pulpa
- na kolobarje narezan svež paradižnik
- vloženi/sveži šampinjoni
- gyros (kupljen v Spar-u Avstrija) Vegan
- sladka koruza iz konzerve
- omaka iz: ovsene smetane + nekaj lističi sveže bazilike + sol + česen + čebula + pesto + kvasni kosmiči
- Veganski sir
POSTOPEK:
Najprej pripravimo kvasec: topel napitek (ne prevroč!), razdrobljena polovica svežega kvasa, žlička kokosovega sladkorja. Premešamo in počakamo cca 10 min, da se kvasovke aktivirajo. Ta čas zatehtamo pirino polnozrnato moko, dodamo 4 žlice olivnega (ali drugega) olja, sol, kvasec in do primerne gostote poljuben rastlinski napitek ali vodo ter preostalo ovseno smetano za kuhanje (od omake za nadev). Zagnetemo v prožno testo in pustimo počivati približno pol ure.
Testo enakomerno porazdelimo po pekaču in začnemo z nadevom: plast paradažnikove pulpe prerijemo z na rezine narezanim paradižnikom, vloženimi šampinjoni, zrni sladke koruze, gyros-om, pripravljeno omako in rezine veganskega sira.
Pečemo približno 30 min na 200 stopinj Celzija.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar