sreda, 31. avgust 2016

BUČKINA JUHA 2

Recept vzet iz:
http://vegan.si/ziveti-vegansko/prehrana/recepti/recept/?ref_cID=1&bID=0&dd_asId=630


SESTAVINE:
1 srednje velika hokaido bučo ali 1/2 večje
1 večja čebula
2 stroka česna
1 liter zelenjavne juhe (ali vode)
sol in poper
rastlinsko olje ali kokosovo maslo
veganska smetana za kuhanje (poljubno)
svež peteršilj, bazilika ali drobnjak; bučna semena (poljubno)



Priprava:
Čebulo sesekljamo, in jo na rastlinski maščobi popražimo, dokler ne postekleni. Nato dodamo sesekljan česen in počakamo minuto ali dve.

Dodamo na kose narezano hokaido bučo, ki smo jo prej oprali in odstranili semena (lupiti je ni potrebno). Med stalnim mešanjem bučo popražimo, po približno 10 minutah pa zalijemo z zelenjavno juho ali vodo.

Na majhnem ognju dušimo približno 20 minut, dokler buča ne postane mehka in začne razpadati. Na koncu dodamo še poper in sol, ter druge začimbe po lastni izbiri.

V mešalniku zmes spasiramo, po želji pa dodamo še žlico ali dve veganske smetane.

V primeru da je juha pregosta, jo razredčimo z vodo, zelenjavno juho, ali malo rastlinskega mleka (predlog: ovseno mleko, ki je nevtralnega okusa). Potresemo s svežimi, sesekljana zelišči ali bučnimi semeni, ter serviramo.

To odlično kremno juho pripravljamo, ko so hokaido buče v sezoni, torej jeseni.





Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar