SESTAVINE:
- mešanica za pripravo falafelov (ali čičerikina moka, čičerikin drobljenec in začimbe)
- olje za cvrtje (najbolje kokosovo)
Humus:
- kuhana čičerika
- malo limoninega soka
- sezamova semena
- ekstra deviško oljčno olje
- himalajska sol
- čemažev pesto po želji
Bolognese "pomaka":
(Vir slike: https://www.seemsincredible.com/wp-content/uploads/2014/12/NaturAktiv_Bolognese.jpg)
POSTOPEK:
Pripravimo falafele: zavremo določeno količino vode (275 ml za 300 g mešanice), vmešamo mešanico in pustimo stati 15 minut. Nato z vlažnimi rokami oblikujemo krogljice in jih cvremo v vročem olju.
Humus: na suho prepražimo 2 žlici sezamovih semen, jih damo v posodo s skodelico kuhane čičerike, soljo, 2 žlicama olja in limoninega soka ter po želji prej ali na koncu vmešamo čemažev pesto.
Bolognese omaka je kupljena v Hofer-ju.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar