nedelja, 25. september 2016

FALAFELI S HUMUSOM IN BOLOGNESE POMAKO


SESTAVINE:
- mešanica za pripravo falafelov (ali čičerikina moka, čičerikin drobljenec in začimbe)
- olje za cvrtje (najbolje kokosovo)

Humus:
- kuhana čičerika
- malo limoninega soka
- sezamova semena
- ekstra deviško oljčno olje
- himalajska sol
- čemažev pesto po želji

Bolognese "pomaka":
(Vir slike: https://www.seemsincredible.com/wp-content/uploads/2014/12/NaturAktiv_Bolognese.jpg)


POSTOPEK:
Pripravimo falafele: zavremo določeno količino vode (275 ml za 300 g mešanice), vmešamo mešanico in pustimo stati 15 minut. Nato z vlažnimi rokami oblikujemo krogljice in jih cvremo v vročem olju. 
Humus: na suho prepražimo 2 žlici sezamovih semen, jih damo v posodo s skodelico kuhane čičerike, soljo, 2 žlicama olja in limoninega soka ter po želji prej ali na koncu vmešamo čemažev pesto. 
Bolognese omaka je kupljena v Hofer-ju. 




Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar