Za juho:
- por
- riževa smetana za kuhanje
- začimbe: timijan, majaron, bazilika, sol kajenski poper
- leča (pol konzerve)
- blanširana blitva (200 ml)
- naribana bučka (ena srednja)
- kokosovo olje
Za sirove štručke:
- kvasec (polovica svežega kvasa, žlička kokosovega sladkorja, kozarček toplega rastlinskega napitka - zmešamo skupaj in pustimo 15 min)
- pirina polnozrnata moka
- 4 žlice olivnega olja
- 2 ščepca soli
- voda ali rastlinski napitek do primerne gostote testa
* čemažev pesto
* veganski sir v rezinah
POSTOPEK:
Na kokosovem olju prepražimo por, malo podušimo, začinimo in dodamo riževo smetano za kuhanje. Po nekaj minutkah dodamo naribano bučko ter kuhamo 5 min. Iz konzerve dodamo rjavo lečo (ali jo predhodno skuhamo), zblanširano blitvo. Kuhamo še 2-3 minutke in pustimo, da se ohladi.
Sirove štručke pripravimo tako, da v moko (približno 400 g za 4 štručke) vlijemo kvasec, olivno olje in sol, premešamo in dodamo še preostalo tekočino do primerne gostote. Pustimo vzhajati približno pol ure. Oblikujemo kajzerice/žemljice/štručke/(po želji), na sredino damo žličko čemaževega pesta, preko pa rezino veganskega sira.
Pečemo tako dolgo, da vidimo, da je sir lepo zapečen, na 200 stopinjah Celzija.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar