četrtek, 29. december 2016

VEGANSKA JOTA

SESTAVINE: 
- 500 g kislega zelja
- 2 lovorova lista
- 6 krompirjev
- 1 jušna kocka
- fižol iz konzerve
- na kocke narezana paprika
- 200 g sojinih koščkov
- česen, sol, poper


POSTOPEK: Olupimo krompir in kose krompirja kuhamo skupaj z jušno kocko in česnom, dokler ni tako mehak, da ga lahko stremo kot pire krompir. Vodo prej odlijemo in jo shranimo. V tem času tudi kuhamo kislo zelje skupaj z lovorjevimi listi. Solimo lahko po občutku. Hkrati pripravimo sojino meso kot je potrebno. Najbolj pogosto je, da stoji 15 minut v vodi, ki zavre. Če so večji kosi, jih zmanjšamo na manjše, da ne bodo kot zrezki, kar ni primerno za jušne jedi. Potem lahko malo še popečemo v ponvi skupaj s soljo, narezano papriko, česnom in malo čebule, da dobijo boljši okus, a to ni tako pomembno. Ko je vse pripravljeno, lahko zmešamo skupaj krompir, krompirjevo tekočino, zelje, dodamo še fižol iz konzerve in vse kuhamo še nekaj časa. Poper dodamo po okusu.


Zraven priporočam tudi kos domačega ali kupljenega pirinega kruha (Hribovc).




Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar