sobota, 13. februar 2016

PIRINI REZANCI S KOROMAČEVO OMAKICO

Odločila sem se prvič poskusiti koromač. Najprej kar surovega (presnega), a mi okus ni preveč ugajal. Bil je premočan, kot bi si vsula celo vrečico janeževih semen in jih grizla. No, dala sem mu še eno priložnost. :) Pripravila sem si res okusno omakico, ki je vsebovala podušen koromač.

SESTAVINE:
Za omako:
- sojina smetana za kuhanje
- čebula
- kokosovo olje
- na kolobarje natezan por
- na tanjše rezine narezan koromač
- konopljina oluščena semena
- kurkuma, curry, sol, kajenski poper in timijan
- čemažev Spar veggie namaz (na slikici ga je nekaj še posebej na kroćniku zraven)

- pirine testenine (po želji)
- kvasni kosmiči


POSTOPEK:
Na kokosovem olju prepražimo čebulo, dodamo por, koromač in malo zalijemo v z vodo (da se vse lepo poduši). Nato do primerne gostote vlijemo sojino smetano za kuhanje (lahko je tudi riževa, ovsena ...). Če nam na koncu pride omakica preredke, jo zgostimo z riževo moko.
Počasi dodajamo začimbe po želji, čemažev namaz in konopljina oluščena semena. Vredu premešamo in prelijemo s prej skuhanimi testeninami. Posujemo s kvasnimi kosmiči.


Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar