SESTAVINE:
- zavitek vlečenega testa (ali domače vlečeno testo)
- tofu (500 g)
- 1 navaden sojin jogurt (Hofer mi je najboljši)
- sojina smetana za kuhanje (2 dl)
- sol
- limona ali kis
- prepražena čebula (po želji)
- 1,5 – 2 dl slana voda ali radenska
POSTOPEK:
Na vlečeno testo namažemo mešanico sojinega jogurta in sojine smetane, ki smo jo posolili in okisali po okusu (malo pustimo za premaz).
Tofu razdrobimo s prsti in ga tudi posolimo in okisamo otresemo ga po smetani.
Po želji dodamo prepraženo čebulo (meni nepogrešljiva) -
Lahko dodajamo vse vrste zelenjave (špinačo, čemaž v sezoni, koprive, zelje, ohrovt itd…)
Zavijemo testo in premažemo s preostankom smetane.
Pečemo cca pol ure na 180 (oziroma do zlatorjave barve).
Pred koncem peke zalijemo z 1,5 dl slane vode ali radenske in pečemo še kakih 5 minut
Pečeno pokrijemo s folijo in počakamo, da se malo ohladi in prepoji.
(Vir: album Katarine Hribernik - FB)
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar