- kupljeni mlinci brez jajc
- veganska zaseka
- čebula
- črna leča in fižol
- brstični ohrovt
POSTOPEK:
ZA PRIPRAVO MLINCEV: pripravimo po navodilih proizvajalca. Nato jih popražimo zraven popražene čebule, na veganski zaseki (s čebulo in jabolki).
ZA PRIPRAVO ČRNE LEČE IN FIŽOLA: stresemo ju v hladno osoljeno vodo počakamo do vretja in kuhamo cca 45 minut. Po okusu dodamo še lovorjev list.
BRSTIČNI OHROVT skuhamo/podušimo.
DUŠENO RDEČE ZELJE:
- 750 g rdečega zelja
- 3 žlice svežega limonininega soka
- 60 g čebule
- 40 g olja - sončnično
- 1 čajna žlička sladkorja
- 100 g jabolk
- 1 strok česna
- 1 dl rdečega vina
- Sol
- 3 klinčki
- lovorov list
- 2 dl vode
- Jušna kocka
Priprava dušenega rdečega zelja:
Zelju odstranimo zunanje liste in trde sredice. Lepe liste operemo, osušimo in narežemo na tanjše rezance. Rezance pokapamo z polovico limoninega soka.
Čebulo sesekljamo na drobne koščke.
V posodo z oljem stresemo sladkor in počakamo da porumeni. Nato dodamo sesekljano čebulo. Ko čebulo postekleni, dodamo narezano rdeče zelje, dobro premešamo in dušimo 5 min. Jabolka dobro operemo, olupimo, narežemo in pokapljamo s preostalim limoninim sokom. Česen olupimo in sesekljamo. Ko je zelje že nekoliko mehko, dodamo naribamo jabolka, prilijemo rdeče vino, dodamo sol, klinčke, lovorov list in česen. Vse skupaj dušimo še 20 min, med dušenjem pa zelje zalivamo z vodo v kateri smo raztopili jušno kocko.
Dober tek!
Zelju odstranimo zunanje liste in trde sredice. Lepe liste operemo, osušimo in narežemo na tanjše rezance. Rezance pokapamo z polovico limoninega soka.
Čebulo sesekljamo na drobne koščke.
V posodo z oljem stresemo sladkor in počakamo da porumeni. Nato dodamo sesekljano čebulo. Ko čebulo postekleni, dodamo narezano rdeče zelje, dobro premešamo in dušimo 5 min. Jabolka dobro operemo, olupimo, narežemo in pokapljamo s preostalim limoninim sokom. Česen olupimo in sesekljamo. Ko je zelje že nekoliko mehko, dodamo naribamo jabolka, prilijemo rdeče vino, dodamo sol, klinčke, lovorov list in česen. Vse skupaj dušimo še 20 min, med dušenjem pa zelje zalivamo z vodo v kateri smo raztopili jušno kocko.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar